Ammatilliset tutkinnot

Ammatillinen koulutus uudistuu ja ammatilliset tutkinnot suoritetaan 1.1.2018 alkaen ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 531/2017 mukaisesti.

Koulutusrahasto myöntää ammattitutkintostipendin kertakorvauksena ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon suorittaneille.

Stipendiä voit hakea jokaisen suorittamasi ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon perusteella. Stipendiä ei myönnetä, jos olet suorittanut tutkinnon osan tai osia ja päivität tai laajennat aiemmin suorittamaasi tutkintoa.

Stipendiä ei voi saada muun tutkinnon, kuten esimerkiksi ammattikorkeakoulututkinnon perusteella. 

Ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain mukaan suoritettu näyttötutkinto

Ennen 1.1.2018 ammatillisen tutkinnon voi suorittaa ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain 631/1998 mukaisena näyttötutkintona. Näyttötutkinnon perusteella voit hakea stipendiä vielä vuoden ajan tutkinnon suorittamisesta ja stipendi myönnetään 31.12.2017 saakka voimassa olevan lain mukaisesti. Tarkista tutkinnon suorittamispäivä tutkintotoimikunnan antamasta tutkintotodistuksesta.

Jos olet suorittanut näyttötutkinnon kaikki osat 31.12.2017 mennessä ja tutkintotoimikunta antaa sinulle todistuksen vuonna 2018, voit hakea stipendiä vuoden hakuajan puitteissa tällä tutkintotodistuksella. Myös tällöin stipendi myönnetään vanhojen säännösten mukaan.

Huom. Ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain 630/1998 mukaan suoritettu ammatillinen perustutkinto ei oikeuta ammattitutkintostipendiin. Voit tarkistaa tutkintotodistuksestasi, minkä lain mukaisen tutkinnon olet suorittanut.