Ammattitutkintostipendin hakeminen

Stipendiä on haettava vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Tutkinnon suorittamisajaksi katsotaan tutkintotodistuksen päiväys.

Voit hakea stipendiä sitten, kun olet saanut tutkintotodistuksen. Liitä hakemukseen kopio tutkintotodistuksesta.

Sinun ei tarvitse liittää hakemukseen työtodistuksia tai työeläkeotetta Suomessa tehdystä työstä. Koulutusrahasto saa tarvittavat tiedot Eläketurvakeskukselta. Jos olet työskennellyt vakuutetussa työssä EU- ja ETA-maassa ja Sveitsissä, liitä tarvittaessa työhistorian laskelmista varten hakemukseen luotettava selvitys työskentelystäsi.

Stipendiä on kätevintä hakea sähköisessä asiointipalvelussamme. Jos olet hakenut stipendiä sähköisesti, saat päätöksen nähtäväksesi asiointipalveluun.

Sähköinen hakeminen

Voit hakea stipendiä sähköisesti kohdasta Sähköinen hakeminen. Liitä tarvittavat liitteet hakemukseesi sähköisessä asiointipalvelussa samalla kun lähetät hakemuksen. Hakemukseen liitettävien liitteiden tulee olla joko jpg-, png-, pdf- tai tif-muodossa. Liite voi olla esimerkiksi kännykällä otettu tarkkarajainen kuva, josta kaikki tiedot näkyvät selvästi. Liite voi olla kooltaan enintään 10 Mt.

Hakeminen tulostettavalla lomakkeella

Voit hakea stipendiä Ammattitutkintostipendin hakulomakkeella. Linkistä painamalla hakulomake avautuu uuteen välilehteen selaimessa. Täytä ja tulosta lomake ja postita hakemus liitteineen Koulutusrahastoon. Tietoja ei voi tallentaa verkossa olevalle lomakkeelle, joten tallenna se omalle koneellesi.

Lukeaksesi pdf-dokumenttia tarvitset Adoben Acrobat Readerin.