Näin haet tukea sähköisesti

Siirry sähköiseen hakemiseen tästä

Koulutusrahaston sähköisen asiointipalvelun kautta voit hakea kaikkia rahaston myöntämiä tukimuotoja. Hakemukseen liitettävien liitteiden tulee olla joko jpg-, png-, pdf- tai tif-muodossa. Liite voi olla esimerkiksi kännykällä otettu tarkkarajainen kuva, josta kaikki tiedot näkyvät selvästi. Liite voi olla kooltaan enintään 10 Mt.

Lähetä liitteet viivytyksettä, viimeistään kahden vuorokauden sisällä hakemuksen lähettämisestä Koulutusrahastolle. Kaikki onnistuneesti liittämäsi liitteet näet Liitteesi-välilehdeltä, jonne pääset asiointipalvelun etusivun kautta.

Ohjeet tarvittavista liitteistä täältä

Ensimmäistä kertaa sisäänkirjautuessasi tarvitset käyttöösi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Myöhemmin voit käyttää joko henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa tai verkkopankkitunnuksiasi. Yhteytesi on suojattu tunnistuspalveluun siirtymisen jälkeen.

Palvelussa on tietoturvasyistä niin sanottu aikakatkaisu. Jos et neljän tunnin sisällä aktivoi tai tallenna avoinna olevaa sivua tai lähetä hakemusta käsiteltäväksi, yhteys katkeaa. Sen jälkeen joudut aloittamaan lomakkeen täyttämisen uudestaan. Tietokantojen päivitysajojen vuoksi palvelu on poissa käytöstä aamuöisin klo 2.00–4.00.

Jos täytit hakemuksen yleisellä tietokoneella, muista hakemisen jälkeen kirjautua ulos palvelusta sekä tyhjentää internetselaimen välimuisti ja historiatiedot heti uloskirjautumisen jälkeen. Näin luottamukselliset tietosi eivät jää sivullisten näkyville.

Koulutusrahasto tutkii hakemuksesi sitten kun se on käsittelyvuorossa. Otamme sinuun käsittelyvaiheessa yhteyttä, mikäli päätöksen antamiseksi tarvitaan lisätietoja. Saat päätöksen nähtäväksesi asiointipalveluun päätöksen antamisen jälkeen. Virallisen päätöksen lähetämme kirjeenä.

Jos haluat hakea tukea hakemuslomakkeella, voit ladata lomakkeen täältä.

Palkansaajan aikuiskoulutustuen hakeminen

Yrittäjän aikuiskoulutustuen hakeminen