Ennakkopäätöksen hakeminen

Missä tilanteessa ennakkopäätöstä kannattaa hakea

Ennakkopäätös ei nopeuta varsinaisen tukihakemuksen käsittelyä, mutta sitä kannattaa hakea, jos:

• olet epävarma siitä, täyttyykö tuen saamisen ehtona oleva kahdeksan vuoden työssäoloaika kohdallasi ja/tai
  • haluat tietää, kuuluuko koulutuksesi tuen piiriin.

Jos nämä seikat ovat selviä, kannattaa hakea suoraan varsinaista maksupäätöstä.

Ennakkopäätös ei koske muita seikkoja, kuten tuen määrää. Tuen saamisen muut edellytykset työsuhteen, opintovapaan, opintojen laajuuden ja sivutulojen osalta tutkitaan vasta hakiessasi varsinaista maksupäätöstä. Myönteinen ennakkopäätös ei siis ole tae myönteisen maksupäätöksen saamisesta.

Voit hakea ennakkopäätöstä, vaikket olisi vielä tehnyt työnantajan kanssa sopimusta opintovapaasta.

Milloin ennakkopäätöshakemuksen voi lähettää

Ennakkopäätöstä hakiessasi sinulla pitää olla opinto-oikeus niihin opintoihin, joiden perusteella ennakkopäätöstä haet. Ennakkopäätöstä et siis voi saada ennen kuin sinut on hyväksytty opiskelijaksi oppilaitokseen. Liitä siitä syystä ennakkopäätöshakemukseen joko opiskelutodistus, todistus koulutukseen hyväksymisestä tai koulutukseen ilmoittautumisesta. Oppilaitoksen sähköisestä opiskelijapalvelusta itse tulostettu opiskelutodistuskin käy, jos siitä ilmenee koulun nimi ja opinto-ohjelma tai linja, jolla opiskelet.

Ennakkopäätöshakemus hylätään, jos sen liitteenä ei ole opiskelutodistusta tai hyväksymisilmoitusta.